Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Alapanyag tárolási tanácsok » Amit a sóról tudni kell

Amit a sóról tudni kell

A ételeink legismertebb ízesítője, amit a magyar konyha előszeretettel használ. Túlzásba is visszük a fogyasztását, hiszen az ajánlott 3 g/nap helyett másfélszer, kétszer többet eszünk meg. A mértéktelen fogyasztás magas vérnyomást okozhat, ami pedig a szív és a vese megbetegedését idézheti elő. A szervezetünkbe kerülő nagyobbik részét az otthon főzött és ízesített ételek tartalmazzák.
Néhány ötlet a fogyasztás csökkentésére:
-használjanak kevesebb sót az ételkészítésnél
-a jól pótolható, illetve kiegészíthető friss vagy szárított zöldfűszerekkel
-kerüljék a sóban pácolt húskészítményeket, mint pl. a füstölt sonka vagy szalonna

Zöldségkonzervek helyett friss vagy mirelit terméket válasszanak.
A készen kapható ízesítő porok, leveskockák helyett részesítsék előnyben a főzött zöldségek természetes ízét. Házilag is könnyen elkészíthető a szárított zöldségkeverék, ami a kész ételízesítőkkel szemben nem tartalmaz szükségtelen íz fokozó anyagokat.

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.