Kelkáposztát gyökeresen érdemes tárolni. Ládába, száraz homokba rakjuk, természetesen pincébe.
A zöldpaprika télen is friss marad, ha egyenként alufóliába csomagoljuk, és így rakjuk el az éléskamrában vagy pincében.
Uborkát, tököt sóval konzerválhatunk. Egy kilóra 10 dkg sót és 2 evőkanál ecetet számítsunk. A só felével a legyalult zöldfélét elkeverve egy órát állni hagyjuk, majd a léből kinyomva üvegekbe tesszük. Tetejére egy réteg sót szórunk, meglocsoljuk az ecettel és lekötve a helyére rakjuk. Használat előtt hideg vízben átmossuk.
A mélyhűtött főzelékfélére forró vizet öntsünk azért, hogy a fagyasztás alatt keletkezett vizet teljesen kimossuk belőle. A főzelék így frissen hat.
A hűtött főzelékfélét, ha víz helyett húslében főzzük meg, különleges zamatot kap tőle az étel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.