Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Alapanyag tárolási tanácsok » Leves zöldségek tárolása

Leves zöldségek tárolása

Hogy frissen maradjon és lehessen vágni a zöldséget, tároljuk széles szájú csavaros üvegben a hűtőszekrényben. Műanyag dobozt is használhatunk, de ezeket ki kell bélelni selyempapírral.
A petrezselyem kiválóan alkalmas mélyhűtésre, nem veszti el az ízét.
A petrezselyemgyökér és a zellergumó felső részéből felhasználás előtt vágjunk le egy másfél ujjnyi darabot, állítsuk kistányérra, öntsünk alá néhány csepp vizet. Naponta vágjunk le belőle egy vékony szeletkét, így jobban felszívja a vizet. Ha világos, meleg helyen tartjuk, három - négy nap múlva, friss zöldpetrezselyem és zellerzöldünk lesz.
Tisztított, darabokra vágott petrezselyemgyökeret, sárgarépát, petrezselyem - levelet, zellerlevelet 2-3 nap alatt tökéletesen megszáríthatunk fűtőtesten vagy kályha közelében. A napon szárítottal ellentétben, így megőrzi eredeti színét.
Sóval is konzerválhatunk. Megmosott, apróra vágott petrezselyem vagy zellerzöldjét, kaprot sóval rétegezve szorosan nyomkodjuk kisebb üvegekbe. Felülre sót rakjunk. Lekötve, azonnal a helyére tehetjük. Ezek használatánál vigyázzunk a sózásra!
 

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.