Ez nagyon egyszerűnek tűnik, de ha kihűlt megkeményedik, és csak másnap kezd puhulni?
25 dkg liszt
12,5 dkg gyümölcs joghurt
12,5 dkg vaj
1/2 cs sütőpor
csipet só
1 cs vaníliás cukor a megszóráshoz
A vajat vízgőz fölött felolvasztjuk és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, vajjal, joghurttal. Az összeállított tésztát kerekre nyújtjuk, kb. fél cm vastagságúra, szeletekre vágjuk, nutellával vagy lekvárral megtöltjük, felcsavarjuk.
Nem kenjük meg semmivel. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg kissé megbarnul. Még forrón megszórjuk a vaníliás cukorral.
Ha natúr joghurtot használunk, akkor sajtosan is elkészíthető, ilyenkor tömlős sajtkrémet szoktam a kiflikre tenni felcsavarás előtt.
Ez nagyon egyszerűnek tűnik, de ha kihűlt megkeményedik, és csak másnap kezd puhulni?
Megsütöttem,finom!Örülök a receptnek!Én dupla adagot sütöttem,vaj helyett sertészsírral ( házi sütésű zsír!),s mivel csak natur joghurtom volt,12,5 dkg híg szederlekvárral pótoltam. Házi szilvalekvár a töltelék! Puha,omlós,ízletes!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.