Bizonyára nagyon finom lett és boldog volt Édesanyád!
4 csomag kakaós Indián keksz ( vagy 2 kakaós Bebe ), 2 csomag Marína keksz ( vagy 1 csomag piros zacskós Bebe ), 2 dl langyos tej, 2 ek rum, 1 ek porcukor, 250 g krémtúró, 2 zacskó vanília cukor, 1 cs. vanília puding+0,5 l tej+2-3 ek kristálycukor, 3-4 db nagyobb alma, 2 dl víz, 3 ek kristálycukor, néhány szem Nestlé gabonapelyhes csokigolyó a díszítéshez...
1 kisebb tálban összekeverem a 2 dl tejet, a porcukrot+a rumot és 1 pillanatra megmártom benne a kakaós kekszeket, majd kitöltöm velük a kb.40x25 cm-es üvegtál alját. Sűrűre főzöm a vanília pudingot és leöntöm velük a kekszeket. A világos színű kekszeket is megmártom a rumos tejben, ez a köv. réteg. A meghámozott és lereszelt almákat 10-15 perc alatt megfőzöm a 2 dl víz és 2-3 ek cukor keverékében és ha langyos, leszűröm a levét ( ez külön fogyasztható, mint almatea:) )és rákenem az almapépet, mint köv. réteget. Jön újra a rumos tejben megmártott kakaós keksz és tetejére a 2 vanília cukorral összekevert krémtúró szépen elsimítva. Anyum 55. szülinapjára ötlöttem ki ezt a hidegtortát, ezért kiraktam a tetejére az 55-öst Nestlé csokigolyókból. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd szeletelhető! Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.