Nagyon tetszik! Biztos elkészítem.
Hozzávalók:
1 kg darált sertéshús, 20 -22 szelet baconszalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 ek olaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 egész tojás, 4 tojásnagyságú bugonya, só, bors, vegeta, csipet őrölt kömény, pirospaprika ízlés szerint.
Elkészítése:
A darált húsba beleteszem a két tojást, az előre üvegesre pirított apróra vágott vöröshagymát, só, bors, (erősen borsozva szeretem), vegeta, fél mokkáskanál őrölt kömény, 2 kávéskanál pirospaprika, majd jól összekeverem.
Hajába megfőzöm a burgonyát, majd megpucolom. Még melegen összenyomom úgy, hogy pici apró darabkák is maradjanak benne, ne legyen pépes nagyon. Hozzá keverem a húshoz.
A bacon szalonnát szeletenként teszem az asztalra. és olyan fasírt nagyságú tojás alakú gombócokat gyúrok a húsból, majd ráteszem a vékony baconszalonnára és enyhén spirál alakban felhengergetem a húsgombócra. Így teljesen betakarja a szalonna a húst, mint az esperest a csuhája. Egy sütőbe,(teflon, vagy kerámia, vagy sütőpapír) kevés zsírt kenek, vagy enyhén beolajozom és két sorban egymás mellé rakva olyan 180 -200 fokon pirosra sütöm.
Petrezselymes bugonyával, vagy salátával tálalom. Egész más íze van, mint egy fasírtnak..
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.