2 db közepes padlizsán
15 dkg liszt
2 dl víz
1 dk tojás
3 dkg sajt
petrezselyemzöld
só
bors
2 ek liszt mártogatáshoz
1 gerezd fokhagyma
2-3 ek olaj
A tojásból, lisztből és vízből palacsinta tésztát készítünk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, petrezselymet,fűszerezzük ízlés szerint.
A meghámozott és fél centis szeletekre vágott padlizsánt sós, fokhagymás fövő vízbe tesszük, lefedjük,2 perc után elzárjuk a lángot és lefedve hagyjuk még 2-3 percig. Nem szabad nagyon ellágyuljon. Kiszedjük a vízből és hagyjuk lecsöpögni. Ha nem elég sós ,utána sózunk, megszórjuk borssal, lisztbe, majd a palacsinta tésztába forgatjuk és közepesen forró olajban mindkét felét kisütjük.
Tejföllel, házi ketshuppal tálaljuk.
A padlizsán a forrázástól elveszíti a csípős ízét, kellemesen édeskés ízt kap. Aki szereti még prézlibe is forgathatja.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.