Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Legjobb cigánypecsenye

felvitel dátuma: 2016-06-16 18:57:30       mai nézettség: 1       nézettség: 2617
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja (kb. 80 -1 kg)
1 kg apróbb krumpli
30 dkg sima füstölt szalonna ( kenyérszalonna).
4 evőkanál olaj
8 gerezd fokhagyma
  1-2 evőkanál mustár
2 evőkanál fűszerpaprika
Majoranna
oregánó
Bors

Fűszeres sült Krumpli:

Hozzávalók:

1 kg burgonya (megtisztított, hámozott

1 púpozott teáskanál só

3 csipet fehérbors (őrölt

1teáskanál majoránna

1 teáskanál oregánó (morzsolt

1 teáskanál  fokhagymapor

5 evőkanál olívaolaj

4 csipet pirospaprika

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Elkészítése:
Először készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajt, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát és a mustárokat. Szórjuk hozzá a fűszerpaprika felét, majd sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan el. Ezzel a krémmel kezdjük el –sütő ecsettel- bekenni a tarjáknak, mid két oldalát. Közben rétegesen tegyük egymásra a húsokat és 1 órára tegyük hűtőbe. A húsok mindkét oldalát süssük maximum 4-5 percig, majd vegyük ki a serpenyőből. Ekkor nagyon finom, szaftos, omlós húst fogunk kapni. Nem szabad tovább sütni, hiszen akkor cipőtalpat fogunk kapni. Tehát tegyük a kisült, ropogós fűszeres krumplikat egy szép nagy tálra, helyezzük a húsokat, kenjük meg őket a másik fél adag zúzott fokhagymával, rakjuk a tetejére az időközben fűszerpaprikába mártott füstölt szalonnát (csak a tetejét kell a paprikába mártani), majd halmozzuk mellé a finoman csípős savanyúságokat.

Fűszeres sült krumpli:

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában 6 felé vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval, és fokhagymaporral. Meglocsoljuk olíva olajjal, majd alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a fűszeres burgonya szeleteket, majd megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 20 percig sütjük. Ezután egy sütőlapát segítségével átforgatjuk a burgonyát, majd a legmagasabb hőfokon addig sütjük, amíg jól meg nem pirul. Érdemes pirítás közben is többször átkeverni, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Frissen kínáljuk az elkészült sült krumplit.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Marika 2016 június 16

Nagyon szeretjük, de igy még nem készitettem kipróbálom, csak nem tudom elmenteni.

0/10 Marika Rauschné 2016 június 16

Kérem küldjék el részemre ezt a receptet. Köszi

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.