1 kg rövidkaraj, szűzpecsenyével
liszt
tojás
prézli
só
bors
2 közepes krumpli
1 tojás
liszt
1 cikk fokhagyma
tejföl
reszelt sajt
zsír vagy olaj a sütéshez
A sertéskarajt egyben kivágom(a csontját levesbe főzöm), a szűzpecsenyét is lefejtem róla. A húst szeletekre vágom, kicsit klopfolom, sózom, a szűzpecsenyét érmekre, azokat csak tenyérrel lapítom kissé, sózom, borsozom. A bordaszeleteket a szokásos módon, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, kisütöm. A krumplikat lereszelem, belenyomom a fokhagymát, hozzáteszem a tojást, lisztet annyit, hogy kissé folyós maradjon, sózom, borsozom. A szűrérméket lisztbe, majd ebbe a masszába mártom, forró zsiradékban kisütöm. A tetejére tejfölt és reszelt sajtot teszek. Köretnek jó hozzá a párolt rizs, de krumplipürével is kiváló.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.