A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy lábosban félig kipirítjuk és hozzáadjuk a rizst. Innentől lényegében a szokásos módon készítjük a rizsünket, csak vöröshagyma helyett fokhagymát dobunk bele és borssal illetve majoránnával ízesítjük.
Közben a vöröshagymát felkockázzuk, a csirkemellet is kis kockákra daraboljuk és a paprikával is ezt tesszük. Egy serpenyőbe kevés zsiradékkal, de szinte egyszerre tesszük bele a hús és a hagymát, sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel ízesítjük. Amikor a hús elveszti nyers színét, rádobjuk a paprikát és szépen összepirítjuk (nem égetjük meg, csak pirítjuk!). Tálaláskor a rizst rakjuk alulra, a közepén meglocsoljuk tejföllel és a paprikás ragut rá halmozzuk, bőven meghintjük fűszerpp