Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Receptek Tupperware edényekben » A citrom tartósítása egyszerűen

felvitel dátuma: 2013-04-06 13:47:26       mai nézettség: 3       nézettség: 6422
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

1 kg vagy tetszés szerinti mennyiségű citrom

Előkészületi idő: 120 perc


Elkészítés:

Végy 1 kg citromot, amit nem kezeltek vegyszerekkel, tehát a boltban jelezték a pultnál, hogy a héja alkalmas a fogyasztásra.


Keresd elő a Tupperware Julienne Hámozódat. Mosd meg langyos vízzel a citromokat, töröld szárazra és a sárga héját a Julienne Hámozóval fejtsd le.

Az aszalógéped tálcáját takard le konyhai papírtörlővel és terítsd vékonyan a citromhéjat. Ez azért kell, hogy ne potyogjon át a réseken a száradó citromhéj.

Kapcsold be a gépet és kb 1-1,5 órát hagyd száradni. Közben nézd meg, nehogy túlszárítsd.

Amennyiben nincs aszalógéped, akkor szépen terítsd ki egy tálcára a citromok héját és akár radiátoron vagy csak simán szobahőmérsékleten száríthatod. Figyelj ilyenkor arra, hogy vékonyan, jóformán szálanként terítsd ki a héjat és többször mozgasd át, nehogy megpenészesedjen!

Most kezdhetjük a citromlé tartósítását.

Ehhez szükségünk lesz a Konyhagyöngye Citromfacsarójára, kis Tálkájára és tetszés szerint valamelyik Tupperware jégkocka készítőre, a Kerek Rugalmas Vágólapra és a TW Szeletelő Késre.

A citromokat kettévágjuk és kifacsarjuk a levüket.

A jégkocka készítőket megtöltjük a citromlével, és betesszük a fagyasztóba.
Mikor megfagyott, kiszedjük a kis citromlé kockákat és egy Fagyasztós Tupperware edénybe tesszük, lezárjuk és visszatesszük a fagyasztószekrénybe. Amikor teához, sütihez szükségünk van citromlére, akkor egyet kiveszünk és használhatjuk is. Akkor is nagy hasznát vesszük, ha egy pohár frissítő limonádéra vágyunk.

A kimaradt citromléből én készítettem egy kancsó limonádét most.

Mire mindezzel végzünk, elkészül a szárított citromhéj is a gépben.

Veszünk egy dupla konyhai papírtörlőt. Egyik felére rátesszük a szárított citromhéjat. A papír másik felét ráhajtjuk és a Nyújtó segítségével tetszés szerintire törjük a citrom héját.

Aki akar készíthet port is belőle, ahhoz mozsárra vagy kávédarálóra lesz szüksége.

Személy szerint én jobban szeretem, ha a süti krémjében érzem a kis citrom héj darabkákat, így most csak törtem és nem őröltem meg.

Az összetört citromhéjat egy Picurba tesszük, légmentesen lezárjuk és korlátlan ideig eláll, bármikor szükség van citrom héjra, van mihez nyúlni, ha éppen nincs idehaza friss citromunk, vagy olyat tudunk csak venni, aminek a héja fogyasztásra nem alkalmas.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://tuppervilag.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Fülöpné Petrovics Erzsébet 2013 augusztus 13

Szerintem kitűnő ötleteket adtál a citrom hasznosításához, hiszen sokkal többet ér, mint mármelyik cukrozott, stb.... üdítő.

0/10 Marcsi64 2013 augusztus 20

Köszönöm. Így van, ez legalább nem tartalmaz semmi adalékanyagot.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.