Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Előétel receptek » A körözött, ami minden szabályt felrúg.

felvitel dátuma: 2013-03-04 19:57:02       mai nézettség: 1       nézettség: 4936
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
250 gr túró,
1/2 fej, nagyon apróra vágott vöröshagyma
1 kk. szárított snidling
2 kk. szárított újhagyma, (a snidling, és az újhagyma, saját szárítású fűszer. Ha van friss, azzal mégjobb.)
Kevés petrezselyem, és zellerlevél, szintén szárított készletemből,
piros kaliforniai paprika, nagyon!!! apróra vágva (kb. 1/4 paprika),
2 szál főtt répa,
1 kk. ételízesítő
kevés őrölt bors, őrölt csili ízlés szerint.
1 kk. őrölt pirospaprika,
1 ek. oliva olaj,
1/2 dl. száraz fehérbor.
Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:
A címben azt írtam, hogy a körözött, ami minden szabályt felrúg. Rögtön helyesbítek!
Egy szabályt tiszteletben tartott körözöttem.
Azt, hogy túró van benne.
Ez a leglényegesebb, mert a körözött, túrókrém, krémesre kavarva, kenyérre, pirítósra kenhetően.
Azt, hogy ki, miképpen készíti, egyéni ízlés kérdése.
Ma formát bontottam! Már az előkészületeknél kacérkodtam a sárgarépával, de akkor kimaradt. Utólag, mégis valahogy a répára is bilincs került.
Mert a körözöttre az illik!
Az utolsó hozzávalón, többen felkapták fejüket!
A tejfölt, ami csak krémessé teszi a körözöttet, helyettesítettem a borral.
Ezzel kavartam pép szerűre az anyagot.
Persze előtte azért valami történt.
Az apróra vágott hagymát, kaliforniai paprikát, kevés ételízesítővel, a zöld fűszerekkel (beleértve a snidlinget, és az újhagymát is), és oliva olajjal, 4 percig mikróztam.
Ezalatt megvonult annyira, hogy ne tűnjön nyersnek, ha ráharapok
Ekkora mennyiségnél nem akartam serpenyőt piszkolni, amikor a mikró is megfelel erre a célra.
Az őrölt paprika is hozzákerült, valamint tekertem kevés borsot, és csípős, szárított csilit, majd krémesre kavartam.
A körözöttnek, legalább 3-4 órát kell állni, hogy végleg ízesíteni tudjuk.
Mikor újra megkóstoltam, tulajdonképpen nem kellett volna bele semmi.
Íze, és állaga egyaránt megfelelt ízlésemnek.
De ekkor az történt, hogy rám kacsintott a hűtőből, a délről maradt kevés sárgarépa, ami megfőve levesünk tartozéka volt, még ebédkor.
Ellenállhatatlan lett.
Már eredeti tervemben is szerepelt a répa reszelve, de a kihívásnak nem tudtam ellenállni.
Anélkül is volt, de ha valamivel még turbózható a cucc, akkor miért ne.
Bátor vagyok! Meg, valahogy elképzeltem magamban azt a lágy ízt, amivel a répa, még javít körözöttem ízén. Így történt, és nem bántam meg az eksönt!
Még egy kicsit pihen a hűtőben, és reggel pirítóssal, vagy simán kenyérrel megkóstoljuk.
Én már tudom milyen, és a család sem fog csalódni!
Ilyen szelíd körözöttet, még nem látott a világ!
Szinte kenyérre lehet kenni.
Rövid börtönbüntetésre számíthat! Hamar el fog fogyni.
 
Erről is van blogbejegyzésem:
 
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.