Karfiol krémleves fokhagymás pirított kockával
1 közepes méretű karfiol
2 közepes hagyma
diónyi vaj
1 ek olívaolaj
1 l húsleves kockából is készíthetjük
2 dl tej
só
bors
szerecsendió
2-3 szelet toast kenyér pirítani
3-4 gerezd fokhagyma
A vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát. Rádobjuk a karfiolrózsákat, érdemes csak a rózsákat használni, és a szárát nem, mert így hamarabb megfő. Felöntjük a levessel és a tejjel. Amikor megpuhult a karfiol kb. 10perc, botmixerrel, vagy turmixgépben pürésítjük. Ekkor ízesítjük sóval, borssal, friss szerecsendióval
A toast kenyér szeleteket kockára vágjuk és egy tűzálló tepsibe helyezzük meglocsoljuk egy pici olajjal és a fokhagymát rá aprózzuk ,majd a sütőbe pár perc alatt megpirítjuk .Ezzel tálaljuk a finom krémlevesünket .
Jó étvágyat .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.