30 dkg rizsliszt
1 ek nyírfacukor
5 dkg kókuszzsír
15 dkg méz
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
1 tk szódabikarbóna
1 db tojás
Díszítéshez:
1 tojásfehérje
kb 20 dkg porcukor
A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és a vizet is. összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és karácsonyi motívumokat szúrunk ki. Előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve, azonnal lyukat szúrunk - kötőtűvel - a mézeskalácsokra, ahová majd a későbbiekben szalagot fűzhetjük be.
Ha kihültek, a porcukorból tojásfehérjéből készült mázzal díszítjük. Végül vázába állított fenyőágakra akasztjuk a díszeket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.