4 tojás
4 ek. cukor
4 ek. liszt
1 kk. sütőpor
20 dkg vaj, vagy margarin
30 dkg porcukor
25 dkg túró
1/2 cs. vaníliás pudingpor
2,5 tej
1 vaníliás cukor
2 ek. kakaópor
1/2 citrom héja
25 dkg áfonyadzsem
A tojásokból sütök egy kerek piskótát. Az egész tojásokat egyben verem fel, majd hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Kettévágom. A krémhez kikeverem a vajat vagy margarint a porcukorral, hozzáadom a tejből és pudingporból főzött, majd kihűtött pudingot, az áttört túrót. A krémet kettéveszem, felébe belekeverem a kakaóport, a másik felébe a reszelt citromhéjat. Ezután következik a torta összeállítása. Az alsó lapot megkenem az áfonyadzsem felével, erre jön a kakaós túrókrém. Befedem a másik lappal, azt is megkenem dzsemmel, majd a fehér krémet halmozom rá, az oldalát is ezzel vonom be. A tetején a dzsemet és a krémet egy villával márványosra húzom. Jó, ha egy éjszakát hűtőben áll.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.