3-4 tojásból készült kerek piskóta
1 nagy áfonyás joghurt
1 zselatin
10 dkg cukor
1 vaníliáscukor
4-5 dl habtejszín felverve
1 kis doboz áfonya
A joghurt felét felforrósítom, levéve a tűzről bele a zselatint, a cukrot, vaníliát, a másik fele joghurtot és végül a kemény tejszínhab 3/4 részét. Az áfonya felét is belekeverjük, a nagyobb szemeket félretesszük.
A sütőformában lévő kihűlt piskóta tetejére kenjük, és egy éjszakára, de legalább pár órára a hűtőbe tesszük. Amikor kivesszük, leszedjük a sütőformát róla, bevonjuk a maradék tejszínhabbal és az áfonyaszemekkel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.