1/2 kg háztartási keksz
20 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg porcukor
10 dkg kakaópor
1/2 dl rum(vagy ennek megfelelő rumaroma)
10 dkg mazsola
10 dkg meggybefőtt és kevés leve
1 tábla ét tortabevonó csoki
A keksz felét ledarálom, a másik felét apróra tördelem és meglocsolom kevés rummal. A meggyet és az előzőleg megmosott, leforrázott mazsolát apróra összevágom, összekeverem, ezekre is locsolok egy kevés rumot. A vajat vagy margarint habosra keverem a porcukorral, kakaóporral és a maradék rummal. Hozzáteszem a darált kekszet, a rumos mazsolát és a meggyet, majd a darabos kekszet és annyi meggybefőtt levet öntök hozzá, hogy egynemű masszát kapjak. Az egészet belesimítom egy folpack fóliával bélelt kis tepsibe és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap kiborítom és bevonom a felolvasztott csokival, majd ismét lehűtöm, aztán felszeletelem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.