Piskótához:
10 tojás, 50 dkg cukor, 50 dkg liszt lehet fele sima fele rétesliszt 1 csomag sütőpor, 1,5 dl langyos víz.
Csokoládékrém:
6 dl tejszín, 3 tábla 65 %-os étcsokoládé, narancs aroma ,
Máz:
2 csomag pillecukorból készült fondat.
A 10 tojásból hagyományos módon piskótát sütök, csak nem kell a tojásokat külön választani, hanem a robotgéppel addig keverjük amíg krémes állapotú lesz.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és kb 35 perc alatt megsütjük.
A csokoládékrémnél, lassal felmelegítjük a tejszínt, beletördeljük a csokoládét és forrás pontig felfőzzük.
Lassan, indőnként megkeverve kihütjük a csokoládékrémet. 1 napig hütőben tároljuk és másnap habosra keverjük.
Óvatosan, nehogy kicsapódjon.
Ha kell habfixálót rakunk hozzá.
A piskótát három különböző méretűre vágjuk, megtöltjük a csokikrémmel - kivül is bekenjük, majd ráborítjuk a pillecukor fondatot.
A pillecukor készítése az alábbi oldalon részletesen megtalálható.
http://www.tortaimado.hu/2009/03/fondant-pillecukorbol-marshmallow.html
Ha pontosan betartjuk az utasításokat, sokkal könnyebb vele dolgozni, mint a marcipánnal.
A torta receptet és elkészítését az alábbi oldalról vettem.
Annyit módosítottam, hogy én pillecukor fondatot használtam.
http://www.recept-oldal.hu/cikkek/tortak/ajandekdoboz-torta.html
Fázisfotók sajnos nincsenek, izgultam, hogy fog sikerülni, mert a barátnőm születésnapjára készítettem.
Szerintem lehet kevesebb tojásból is sütni, mert ilyen mennyiségű tojásból hatalmas lett a torta.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.