kápia helyett pritamin vagy elefántfül paprika,isteni
1 kg padlizsán, 1 kg kápia, pritamin, és/vagy kaliforniai paprika, ½ kg paradicsom, 1 fej fokhagyma, ¼ zeller, 2 fej vöröshagyma, 1 csili, 1 dl étolaj, 2 ek vörösborecet, szárított csombor, kakukkfű, rozmaring, só, bors.
Amikor az embert ellepik az ajándékok, akkor nincs szíve hagyni, hogy a kapott kincsek megromoljanak. Paradicsom, kápia paprika, padlizsán. Mi jut eszembe? Rögtön beugrott az ajvár, vagy ahogy azt máshol mondják zakuszka. Rövid előkészületek után elkészült a mártás.
Padlizsán megszurkálva, sütőbe, 20 perc múlva követi a paprika, 40 percig sülnek, 220 fokon. Addig felaprítva 2 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 5 paradicsom, 1/4 zeller. A sült paprika letakarva 10 percig, majd meghámozva. Egyszerűen le lehet húzni a héját! A padlizsán hosszában kettévágva, kikaparva. A hagymát, fokhagymát, zellert, és pici csilit, serpenyőben bő olajon megdinszteltem, sót rendesen adtam hozzá, mivel eddig semmibe nem került ízesítő. Csombort, kakukkfüvet, rozmaringot tettem hozzá, saját szárított fűszereimből. A végén mindent összeöntöttem, és 1 mokkáskanál nártium benzoátot hozzá téve összeturmixoltam. Megkóstoltam! Még egy kevés sót elbírt.Bébiételes üvegeket kifőztem, az ajvárt beletöltöttem, tetejére 1 kávéskanál oliva olajat öntöttem. Befőzési fóliát, nem celofánt! téve rá lekupakoltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.