nagyon finom lehett
A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
A piskótához először a tojásfehérjét verjük kemény habbá a sóval és a 9 dkg porcukorral. Aztán a tojássárgákat keverjük habosra a 14,5 dkg porcukorral. Végül a habot és a liszttel elvegyített étkezési keményítőt lassan belekeverjük a tojássárgájába. Miután megsült, vaníliás és csokoládés krémmel töltjük. A vaníliakrémhez a 3 tojássárgát elkeverjük az 5 evőkanál cukorral, a 3 evőkanál lisztet a 6 dl tejjel, ezt hozzáöntjük a tojássárgákhoz, és kis lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg vajhoz. Egyharmadát másik tálba tesszük, ehhez jön a felolvasztott csoki. A piskótát 3 lapba vágjuk, vanília krémmel megkenjük az alsó lapot, és folytatjuk a csokikrémmel, majd vanília, és a tetejére is vanília. Betesszük a hűtőbe 1 órára, majd bevonjuk étcsokival (rá a vaníliás krémre). Másnap kockákra vágjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.