20 dkg széles metélt
10 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
3 db burgonya
1 szál sárgarépa
1 kk pirospaprika
20 gkg Gyulai kolbász
só
bors
ételízesítő
köménymag
Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát kis kockára vágjuk. Megpucoljuk a burgonyát, megmossuk, majd kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A kolbászt is felkarikázzuk. A szalonnát beletesszük a fazékba, majd kis lángon sütve, kisütjük a zsírját. Nem baj, ha sok lesz, ne öntsük ki! Ha megsült, kiszedjük a pörcöt. Ezután a hagyma következik. Beleszórjuk a zsírba, majd nagyobb lángon elkezdjük üvegesre pirítani. Közben mellészórjuk a tésztát és a kolbászkarikákat is. Óvatosan kavargatva addig pirítjuk, míg a tészta aranybarna és kissé hólyagos lesz.Rászorjuk a köménymagot és a pirospaprikát majd óvatosan átkeverjük, csak néhány pillanatig, amíg a paprika kiengedi a szép színét. Majd felöntjük vízzel, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. Az előre felkockázott burgonyát beletesszük az elkészített “alaphoz”.Hozzáadjuk a kolbász karikákat is. Akkor van kész a levesünk ha a burgonya és a tészta is puhára főtt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.