25 dkg tarhonya
10 dkg füstölt szalonna
5 közepes db paprika
3 közepes db paradicsom
2 közepes db vöröshagyma
6 db főtt tojás
25 dkg kolbász
2 dl tejföl
1 teáskanál fűszerpaprika
5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
5 dl víz
A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
A vöröshagymát, paprikát és a paradicsomot cikkekre szeleteljük, olajon megsütjük, meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és a végén belekeverjük a tejfölt.
Olajjal kikent, közepes tepsibe a tarhonya felét elterítjük, ráöntjük a tejfölös lecsót, rá a kolbász és a tojáskarikákat, sült szalonna kockákat, befedjük a maradék tarhonyával, és a tetejét meglocsoljuk a tejfölös lével.
Előmelegített sütőben készre sütjük, 180 fokon
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.