mazsola
2 dl tejföl
50 dkg liszt
25 dkg Rama
egy kevés tejföl
5 ek. cukor
egy csipet só
20 dkg metélt
50 dkg tehéntúró
5 db tojás
3 dkg Rama
A lisztet összegyúrjuk a Ramával, 2 tojás sárgájával, egy kevés tejföllel, egy evőkanál cukorral és egy csipet sóval, majd két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. A rövid metéltet sós vízben kifőzzük és alaposan lecsöpögtetjük. Az áttört túrót kikeverjük a 3 tojás sárgájával, beletesszük a 2 dl. tejfölt, mazsolát,4 ek cokrot az olvasztott Ramát és az 5 db. tojás kemény habbá vert fehérjét. Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép pirosra sütjük. 180-fokon kb. 40 percig sütöttem. A tepsi mérete kb.: 24x35 cm. Még melegen meghintjük porcukorral és ha kihűlt, szeletekre vágjuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.