Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Alma dzsem

felvitel dátuma: 2011-08-01 14:01:20       mai nézettség: 1       nézettség: 11897
részletes recept
Hozzávalók 5 személyre:
  • 1,7 kg megtisztított alma
  • 50 dkg cukor
  • 1,5 cs. 3:1 Dzsemfix
  • Őrölt fahéj
  • Őrölt szegfűszeg
  • ½ dl Triple Sec
  • 1 citrom leve
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Az almát megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és szeleteljük.

A 7,5 literes Mesterszakács Füles Főzőedényben feltesszük főni. Mikor megpuhult, rúd mixerrel turmixszoljuk. Hagyhatjuk kicsit darabosra is, de teljesen péppé mixelhetjük.

Ezután hozzáadjuk a cukrot, amihez előzőleg hozzákeverjük a dzsemfixet.

Visszatesszük a dzsemet a tűzhelyre. Forrástól számítva 5 percig főzzük.

Miután levettük a tűzről, belekeverjük a fahéjat, szegfűszeget, citrom levét és a Triple Sec-et.

Üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk az üvegeket.

5 percre fejre állítjuk az üvegeket, hogy vákuum képződjön.

Ezután mehet a végleges helyére a dzsemünk.

 

Javasolt Tupperware termékek:

  • TW Előkészítő kés
  • TW Digitális Konyhamérleg
  • TW Merőkanál
  • Mesterszakács Füles Főzőedény 7,5 literes
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 augusztus 01

Marcsi, ez bekerult a receptkonyvembe, hiszen mindig van - foleg osszel - itthon alma, így ez nagyon praktikus és finom.

0/10 Marcsi64 2011 augusztus 01

Köszönöm. Igen alma mindig van, most a nyári almának van szezonja. Azután jön a tárolásra is alkalmas alma. Bármikor el lehet készíteni egy kis lekvárt. Nem volt most itthon xillitem sem és nádcukrom sem, így sima cukorral készült, de ezt is el lehet készíteni az egészséges édesítőszerekkel is.

0/10 luja 2011 augusztus 06

Szia, én is pont így csináltam (citrom kivételével), még melegek az üvegek, de nagyon hígnak látom a lekvárt, pedig dupla adag dzsemfix-szel készítettem. Reménykedhetek, hogy sűrűsödik?

0/10 Marcsi64 2011 augusztus 06

Be fog sűrűsödni, biztos vagyok benne. Ami kimaradt az üvegből és egy kistányérra tettem, másnapra besűrűsödött.

0/10 luja 2011 augusztus 06

Az edény alján láttam én is, hogy besűrűsödött, akkor megnyugodtam :) köszi szépen!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.