nagyon jó ez a recept mihelyt lessz mód kipróbálom én is a ALMAFELHŐCSKÉKET! :-) köszi a receptet.
20 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg cukor
2 db alma
1 mk. sütőpor
1 mk. fahéj
1/2 citrom leve
1,5 dl tej
pici só
A sütéshez olajhttp://www.toldifuszer.hu
A tojásokat simára keverem a tejjel és a cukorral, majd belecsorgatom a citromlevet, beleszórom a fahéjat és a csipetnyi sót. Hozzádolgozom a lisztet, mad belekanalazom a reszelt almákat, és végül a sütőport. Jól átforgatom. Közben egy serpenyőbe olajat teszek oda melegedni, s ha már jó a hőfok, egy evőkanállal, vagy pici merőkanállal halmokat teszek a masszából a serpenyőbe. takarék lángon sütöm. Ha a széle megpirul, megfordítom. Ha készre sült, papírtörlőre szedem, majd egy másik tányérra áttéve megszórom fahéjas cukorral, és tálalom.
A masszának sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Ha esetleg levesebb az alma, és hígabbnak látszik a tészta, lehet tenni bele még egy picike lisztet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.