Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Almalekvár szegfűszeges/fahéjas

felvitel dátuma: 2011-08-25 14:18:58       mai nézettség: 1       nézettség: 3383
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

2 kg alma

20 dkg cukor

2 citrom leve

8-10 szegfűszeg vagy 1-2 kk.őrölt szegfűszeg

5-10 szegfűbors

(1 kk. őrölt fahéj)

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
  1. Az üvegeket és a tetőket elmossuk és csíratalanítjuk (csírátalanítás= 1-1 arányú ecet és forró vízzel kiöblítés és szárazra csurgatás, nem törlés)
  2. Előkészítjük a dunsztot.  ( én egy nagy kosarat béleltem ki, amit takarókkal tartottam melegen)
  3. Egy edénybe vizet teszünk és beleteszük 1 citrom levét. A megtisztított és feldarabolt almákat ebbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.
  4.  Az almát megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát és feldaraboljuk.
  5. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a citromlét, cukrot,  szegfűszeget  és a szegfűborsorsot. Folyamatos keverés mellett főzzük kb. 10-15 percig.
  6. Óvatosan üvegekbe töltjük (én kanállal teszem bele), majd lezárjuk, és pár percre a tetejére fordítjuk. (Nem szedegtem ki a szegfűszeget belőle, hogy jobban benne maradjon az íze.)
  7. Dunsztba tesszük és ott hagyjuk kihülni.

3 üveget megtöltöttem szegfűszegesen, a maradékba belekevertem  a fahéjat , egy kicsit újra melegítettem és a fentiek szerint folytattam.

Ebből a mennyiségből 4 üveg 350 ml és 1 üveg 250 ml lekvár lett.

Mivel a a cukor tartósít és az üvegek és a kupak is csíramentes, a tetőre állítással a levegőt is sterilizáltuk, így nincs szükség tartósítószerre.

Ha nem bíznánk ebben a módszerben tegyünk celofánt az üveg tetejére, arra tegyünk 1 késhegynyi nátrium-benzonátot és úgy tegyük rá a tetőt és úgy fordítsuk a tetejére. Semmiképpen se tegyünk szalicilt vagy nátrium-benzonátot a lekvárba mert egészségtelen.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.