Nagyon fincsi volt koszi
A tésztához:
50dkg liszt
6dkg margarin,vagy zsír
3db tojás
3dl tej
5dg cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
1cs vaníliás pudingpor
4 evő kanál cukor
4dl tej
4db közepes savanykás alma
½ kávés kanál fahéj
2cs vaníliás cukor
A tetejére:
1db tojás
A tejben fel olvasztjuk a cukrot,hűlni hagyjuk,majd hozzáadjuk az élesztőt,amit hagyunk felfutni.A lisztbe bele keverem a sót,hozzá adom a tojások sárgáját,a margarint,és az élesztős tejet.Jól kidolgozzuk,kb. 30 percig langyos helyen (letakarva)kelni hagyjuk.Közben a tejet felforralom,a pudingot a cukorral ki keverem,és hozzá keverem a tejet és még egy kicsit főzöm míg besűrűsödik.Félre rakom hűlni,közben kevergetem ne legyen „bőrös”a teteje.Az almákat megpucolom a magházát ki vágom és félbe vagy negyedekbe darabolom. A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára öntjük,jól meg lisztezzük és 1cm vastagra nyújtjuk.A kinyújtott tésztát 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk,közepükbe egy evőkanál pudingot teszünk,egy félbe vagy negyedbe vágott almát,és az alma tetejét meg szórom a cukros fahéjjal.A tészta szemben levő sarkait egymásra hajtom,össze nyomom és az alma tetejébe nyomom.A tojást felverem,és meg kenjük a batyuk tetejét,majd 20-30 percig meleg helyen kelesztjük.170 fokos elő melegített sütőben szép barnára sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.