1 KG alma
25 dkg porcukor
2 tojás
40 dkg liszt
3 csípet fahéj
3 evk citromlé
10 dkg étkezési zsír
10 dkg margarin
annyi tej amennyit fel vesz 2 dl kb.
3 csípet só
1 sütőpor
1 dl pohárnyi prézli.
A lisztet egy nagyobb tálba tesszük,és erre még 5 dkg porcukrott a margarint zsírt,egy tojást sót jól el morzsoljuk,és tejjel finom gyurható tésztát készítunk,és mikor jól meg dolgoztuk akkor két cipót csinálunk,és két aránylag vékony lapot nyújtunk 2 cm lehet,,az almát ki magozzuk és meg mossuk,és héjastól le reszeljük,és ízesítjük, a cukrott,és citromlét, fahéjat össze keverjük,és tíz percig állni hagyjuk,de ha előre meg csinéljuk akkor haladósabb,,ezután az egyik tészta lapot egy közepes tepsibe ami meg van kenve liszttel hintve el igazítjuk,és a prézlit el símítjuk a tésztán,ezután a gyümölcsött ki csavarjuk a levétől és a prézli tetejére igazítjuk,és a másik lapot ki nyújtva vékonyra rá helyezzük,és vellával meg szurkáljuk a tetejét és meg kenjük egy fel vert tojással,és forró sütőben 30 percig sütjük szép sárgára,és kész.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.