3 db szép alma
2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók 35 darabhoz:
egy bögre liszt
egy bögre tej
3 tojás
5 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
olaj a kisütéshez
Az almát megpucoljuk és lereszeljük .
A tejet felforraljuk a cukorral vaníliás cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük kisebb adagokban a lisztet,ezután a reszelt almát végül egyenként a tojásokat és a sütőport . Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert nem szabad hirtelen sülniük! Egy olajba mártott kanál segítségével csorgatunk bele a tésztából , majd arany barnára sütjük őket. Többször fordítsuk át a fánkokat, már a sütés kezdetétől, mert ha hirtelen megsül az egyik felük, akkor nem akarnak majd átfordulni. porcukorral meghintve nagyon finom!Lehet fahéjas cukorral is meghinteni ,ki hogy szereti.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.