6 db tojás
1 bögre kristálycukor
1 csipet só
0.5 bögre étolaj
3 bögre liszt
2 mokkáskanál sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszer
1 kg alma kockázva
Ha elfogy a süti dobjunk össze egy gyors almást
Elkészítés
A mérce egy 2,5 dl bögre a Nagyi hagyatékából
Hámozzuk meg az almát, kockázzuk fel, citromos vízben áztassuk. A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
Verjük habosra tojásokat és a kristálycukrot a csipet sóval, majd az étolajjal. A lisztet elegyítsük a sütőporral és a mézes fűszerrel , aztán keverjük össze a cukros tojással, adjuk hozzá a lecsepegtetett almát is. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és a forró sütőben 30-35 percig sütjük.
Tetejét vaníliás porcukorral hintsük meg
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.