Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kínai » Almás céklasaláta - Tavaszi tekercs

felvitel dátuma: 2013-08-17 15:39:35       mai nézettség: 1       nézettség: 2781
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
Almás céklasaláta

2 db reszelt, nyers céklát keverj el 4 db reszelt almával. Ízesítsd őrölt köménnyel, citromlével, kanálnyi olíva olajjal, sóval, kevés mézzel, ecetes tormával. Szórd meg friss bazsalikom, vagy petrezselyemlevéllel.
Tavaszi tekercs: hozzávalók 4 főre
1 nagy fej vöröshagyma
40 dkg darált pulykamell (vagy csirkemell)
20 dkg fejeskáposzta
15 dkg sárgarépa
15 dkg gomba
2 egesz tojás gyömbér
szójaszósz
szója olaj 

őröltbors
2 cs réteslap (2*20 dkg-os A hagymát apró kockára vágjuk, és az olivaolajon megdinszteljük.
A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk.
A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne ( érdemes ledarálni). Sózzuk, borsozzuk.
Ha kész, hozzáadjuk a répát, gombát és a káposztát, és pár perc alatt félpuhára sütjük. Szójaszósszal ízesítjük (kb. 4-5 evőkanálnyi). Én egy három centis gyömbér darabot is belereszeltem  Egy kis szójaolajat adok még hozzá és a két tojást felverem, hozzáöntöm, ez egy kicsit összefogja a tölteléket.
A réteslapokat széthajtogatjuk, 2-3 réteg legyen egymáson. Arra vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Érdemes nedves konyharuhával letakarni.
15x15-ös négyszögekre felvágjuk, közepükre teszünk a töltelékből, és két szélét behajtva felgöngyölítjük.
Olajjal alaposan megkenjük, és forró olajban aranybarnára sütjük.

 —

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
Almás céklasaláta

2 db reszelt, nyers céklát keverj el 4 db reszelt almával. Ízesítsd őrölt köménnyel, citromlével, kanálnyi olíva olajjal, sóval, kevés mézzel, ecetes tormával. Szórd meg friss bazsalikom, vagy petrezselyemlevéllel.
Tavaszi tekercs: hozzávalók 4 főre
1 nagy fej vöröshagyma
40 dkg darált pulykamell (vagy csirkemell)
20 dkg fejeskáposzta
15 dkg sárgarépa
15 dkg gomba
2 egesz tojás gyömbér
szójaszósz
szója olaj 

őröltbors
2 cs réteslap (2*20 dkg-os A hagymát apró kockára vágjuk, és az olivaolajon megdinszteljük.
A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk.
A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne ( érdemes ledarálni). Sózzuk, borsozzuk.
Ha kész, hozzáadjuk a répát, gombát és a káposztát, és pár perc alatt félpuhára sütjük. Szójaszósszal ízesítjük (kb. 4-5 evőkanálnyi). Én egy három centis gyömbér darabot is belereszeltem  Egy kis szójaolajat adok még hozzá és a két tojást felverem, hozzáöntöm, ez egy kicsit összefogja a tölteléket.
A réteslapokat széthajtogatjuk, 2-3 réteg legyen egymáson. Arra vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Érdemes nedves konyharuhával letakarni.
15x15-ös négyszögekre felvágjuk, közepükre teszünk a töltelékből, és két szélét behajtva felgöngyölítjük.
Olajjal alaposan megkenjük, és forró olajban aranybarnára sütjük.

 —

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.