felvitel dátuma: 2014-01-01 17:51:09
mai nézettség: 2
nézettség: 7502
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
Tésztához:
50dkgliszt
1csapottkksó
2,5dkgélesztő
2,5dltej
4ekcukor
1tojás
10dkgmargarin
Töltelék:
4-5dbnagyobb alma
cukorízlésszerint
fahéj
4-5ekzsemlemorzsa1ekétolaj
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 15 perc
Elkészítés:
Azélesztőtfelfuttatjuklangyos,cukrostejben,majd a többihozzávalóval,a margarinkivételéveljól összedolgozzuk.Az olvasztottmargarintapránként beledagasztjuk.Duplájára kelesztjük.
Azalmátlereszeljük,hozzákeverjük a cukrot,fahéjat.A zsemlemorzsátazolajonmegpirítjuk,kihűtjük.
A megkelttésztátfél cm vastagságútéglalappá nyújtjuk.Feléig megszórjuk a morzsafelével,errejön a kicsavart alma,majd a másikfele a morzsának,most a tésztánkszabadonhagyottfelévelbeborítjukazalmásrészét,Kicsit rányomkodjuk.Pizzavágóval 2cmszélescsíkokatvágunk,majd megcsavarjuk.Egy iránybatörténjen a csavarás,mertígyleszszép.
Mit mondjak,egy héten belül 2x kellett megsütnöm,de az egyik ismerősöm diós-meggyesen készítette el,ki kell próbálnom hamarosan.
10/10 Mamm 2014 május 02
Ma készítettem el almásan, valami isteni lett!!!! :)
0/10 Jákli Judit 2014 május 06
Nagyon örülök,hogy tetszett!
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.