50 dkg liszt,fél csomag sütőpor,3 pupos evőkanál tejföl,25 dkg margarin kocka,2 evőkanál porcukor,csipet só.
Töltelékhez:
2 kg alma ,2 teáskanál őrölt fahéj, 3 evőkanál cukor.
A tészta hozzá valókat egy mély tálban jól összegyúrjuk,s ketté osztjuk. Az egyik cípót lisztezett gyúró deszkán téglalap alakúra nyújtjuk,és kalácskenő segítségével hideg vízzel picit meg kenjük, hogy a töltelék jobban tapadjon rá.
Az almát meghámozzuk,és alma reszelőn lereszeljük,majd levétől kinyomkodjuk. Majd a fahéjjal és a cukorral össze keverjük,ketté vesszük és az egyik tésztalapra egyenletesen el símitjuk.
Majd szorosan feltekerjük és 2 újjnyi vastagra szeleteljük. Sütőpapírralt bélelt tepsibe tesszük,de ne szorosan.
Elő melegített sütőben teljes lángon 30-perc alatt készre sütjük.
Amikor megsült kicsit hagyjuk hűlni és vaniliás porcukorral megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.