Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
Hozzávalók a mázhoz:
A lisztet a sütőporral és porcukorral átszitáljuk egy edénybe. Hozzáadjuk a finomra diót, a tojás sárgáját, vaníliás cukrot és a tejet.
A tojás fehérjét felverjük egy csipet sóval. Óvatosan a masszába forgatjuk. Egy magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a tésztát.
Hőlégkeveréses sütőben 180 fokon szép barnára sütjük és hagyjuk ott kihűlni. Így elkerülhetjük, hogy összeessen a tészta. Ezután az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Egy edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, cukrot, vaníliás cukrot, citromlevet és fahéjat adunk hozzá, majd lassú tűzön felforraljuk. Ekkor jöhet bele a pudingpor. Amikor besűrűsödik, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat és hagyjuk kihűlni annyira, hogy még kenni lehessen. A piskótát ketté vágjuk, elkenjük a krém felét, megint piskóta jön, majd a krém. Hűtőbe tesszük egy óra hosszára. Jöhet a csokimáz, amit gőz felett megolvasztunk a vajjal. Elterítjük a megdermedt krémem. Végül megszórjuk a felvágott dióval. Dermedés után szeletelhetjük is (5-10 perc elég is hozzá). Tortaformában is készíthetjük. Ez a mennyiség egy 28 cm-es formába elég.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.