Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Almás diós 2. változat

felvitel dátuma: 2011-11-17 12:47:35       mai nézettség: 1       nézettség: 2666
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a tésztához:

  • 5 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 ek tej
  • fél cs sütőpor
  • 1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 db alma
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • fahéj, citromlé ízlés szerint
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek vaj
  • 8 dl víz

Hozzávalók a mázhoz:

  • 1 tábla Milka tejcsoki
  • 1 ek vaj
  • nagyon apróra vágott dió

 

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 8 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és porcukorral átszitáljuk egy edénybe. Hozzáadjuk a finomra diót, a tojás sárgáját, vaníliás cukrot és a tejet.
A tojás fehérjét felverjük egy csipet sóval. Óvatosan a masszába forgatjuk. Egy magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a tésztát.
Hőlégkeveréses sütőben 180 fokon szép barnára sütjük és hagyjuk ott kihűlni. Így elkerülhetjük, hogy összeessen a tészta. Ezután az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Egy edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, cukrot, vaníliás cukrot, citromlevet és fahéjat adunk hozzá, majd lassú tűzön felforraljuk. Ekkor jöhet bele a pudingpor. Amikor besűrűsödik, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat és hagyjuk kihűlni annyira, hogy még kenni lehessen. A piskótát ketté vágjuk, elkenjük a krém felét, megint piskóta jön, majd a krém. Hűtőbe tesszük egy óra hosszára. Jöhet a csokimáz, amit gőz felett megolvasztunk a vajjal. Elterítjük a megdermedt krémem. Végül megszórjuk a felvágott dióval. Dermedés után szeletelhetjük is (5-10 perc elég is hozzá). Tortaformában is készíthetjük. Ez a mennyiség egy 28 cm-es formába elég.

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.