Jó lenne egy olyan fotó is amely egy szeletet mutat. Így nagyon sok fantázia kell, hogy milyen is valójában.
A lisztet a sütőporral és porcukorral átszitáljuk egy edénybe. Hozzáadjuk a diót, a tojás sárgáját és a tejet.
A 4 tojás fehérjét felverjük egy csipet sóval. Óvatosan a masszába forgatjuk.
Egy magasabb falú kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a tésztát.
Közepes lángon 13-15 percig sütjük. Ezalatt az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kivesszük a magházat. Felöntjük annyi vízzel,h ellepje, majd megfőzzük őket. 10 perc alatt körülbelül elkészül. A vizet leöntjük róla, de 1 decit hagyunk rajta. Ezután pépesítjük a cukorral, citromlével, fahéjjal és hagyjuk kihűlni. A megsült tésztát hagyjuk kicsit kihűlni. Ezalatt gőz felett felolvasztjuk a csokit a vajjal. A tésztát ketté vágjuk, beletesszük az almakrémet, végül a csokit elterítjük a tetején. Ha megszilárdult a széleket levágjuk és kockára vágva tálaljuk a süteményt.
http://haspok.blog.hu/2011/03/25/almas_dios
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.