nagyon fnom
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 tojás
2 ek. tejföl
1 ek örölt fahéj
1 citrom reszeléke
töltelék:
4-5 darab alma
15 dkg darált dió
1 üveg meggy kompot
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal benne a cukorral,hozzáadjuk a tojásokat a tejfölt és tésztát gyúrunk .
Ketté osztjuk gömbölyüre formázzuk és letakarjuk.
Amíg a tésztánk pihen elökészítjük a diót, lereszeĺjük az almát és kimagozzuk a maggyet.
A tepsit kivajazzuk lisztezzük.
Lisztezett deszkán elsodorjuk az egyik tésztát tepsi méretüre.
Felcsavarjuk a nyújtófára és belehelyezzük a tepsibe és rászórjuk a dió felét,majd a reszelt almát és a meggyet is egyenletesen rárakjuk ,megszórjuk cukorral ,fahélyal.,majd rászórjuk a dió másik felét is .
Ezután elsodorjuk a tészta másik felét is kicsivel nagyobbra mint az elözöt,hogy teljesen be tudjuk takarni vele a tölteléket.
Lenyomkodjuk a széleit .és villával megszurkodjuk,hogy a göz sütés közben tudjon távozni a belsejéböl.
180 C fokra elömelegített sütöben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A tetejét szórjuk le porcukorral.
Jó étvágyat hozzá !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.