8 dl tej
3 tojás
35 dkg liszt
2 dl szóda vagy sima víz
1 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
2 nagy alma
25 dkg porcukor
1 ek. fahéj
A tojásokat felütöm egy mélyebb tálba, öntök hozzá 2-3 dl tejet, beleszórom a lisztet és simára keverem. Ekkor egy sűrű massza lesz. Hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és fokozatosan hígítom fel a maradék tejjel és szódavízzel felváltva, amíg tejszín sűrűségű lesz. Szoktam turmix gépben is csinálni, úgy gyorsabb. Nagy lyukú reszelőn belereszelem a meghámozott almákat, beleöntöm az olajat, jól elkeverem. Teflon palacsintasütőben sütöm, mivel a tésztában van olaj, csak az elsőnél olajozom ki. A porcukrot összekeverem a fahéjjal, ezzel szórom meg, ez a "töltelék", majd négybe hajtom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.