3 db. alma, 1 kisebb fej káposzta, 2 kis fej hagyma, 1kk kömény, só, bors, cukor, 1 ek. olaj, 1 dl. száraz fehérbor, kevés fehérbor ecet, csipet csombor (borsikafű), kakukkfű
A káposztát gyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk. A hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a hagymát kevés olajon pároljuk, és rövid idő után hozzáadjuk a káposztát, egész köményt, a bort, borsot, cukrot, vagy szorbitot. Fedő alatt pároljuk, miközben az almát csíkokra vágjuk. Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról! Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk az almát, kevés borecetet, és a zöldfűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni. Még 10 perc párolás után tálalhatjuk.
Disznótoros ételek, sültek, kacsacomb elengedhetetlen körete.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.