A tepsiben (jénaiban) elterítjük a felkarikázott hagyma felét, meghintjük szerecsendióval és borssal. Vékonyra karikázunk 2 kicsumázott, megmosott almát (vagy 1 birs). Rászórjuk az apróra vágott savanyú káposzta felét (+1 babérlevél), sorban elhelyezzük a sózott, borsozott, kevés lisztbe mártott, félbevágott csirkecombokat (elősütve). Erre a megmaradt hagymakarika, 2 alma és a maradék savanyú káposzta kerül – ebben a sorrendben! Az utolsó almát is elosztjuk a tetején, végül a reszelt sajttal meghintjük. Az olajjal, a zúzott fokhagymával (el is maradhat) és a sóval elkevert tejfölt rálocsoljuk. Alufóliával befedve előmelegített forró sütőben egy órán át közepes lángon (180 fok) pároljuk. Végül a fóliát levéve pirosra pirítjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.