Ez gyönyörű nagyon guszta ahogy a képen látni a tésztáját nagyon finom lehet. Andrea, ez lesz a legközelebbi amit elfogok készíteni ha megengeded!
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. Kis bucikat formázunk.
Konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk kelni.Addig elkészítjük a tölteléket. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kicsavarjuk. A levére nem lesz szükségünk.A reszelt almát ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, hozzáadjuk a diót (vagy a búzadarát). Jól összekeverjük.Egy golyót kb. 2 mm vastag téglalapra nyújtunk, ennek a mérete kb. 30*16 cm.
A tésztalap szélesebbik oldalához teszünk kb. 1,5 ek almás tölteléket, de a tészta szélétől legalább 2-3 cm-re.
A töltelék re fordítjuk a tésztát, majd az ujjunkkal kicsit lenyomkodjuk a szélét.
Egy éles késsel kb. 1-2 cm szélességben bevagdossuk a maradék tésztát. Ennek a résznek minimum 6 cm-nek kell lennie, mert akkor nem fogja jól befedni a töltelékes részt és nem kerül alulra a csíkok vége.
A töltelékes részt szépen átsodorjuk a bevagdalt részen úgy, hogy csíkok végei alulra kerüljenek.A kalács két végét összedugjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb és hagyjuk még 30 percet kelni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.