1 csomag Tante Fanny friss leveles tészta 270 g és 540 g
60 dkg alma
10 dkg cukor
1 dl fehérbor
1 kávéskanál fahéj
fél citrom reszelt héja
mazsola
Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük és felkockázzuk.
Felöntjük a borral, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat citromot.
Fedő alatt pár percig pároljuk, majd a fedőt levéve, elpároljuk a levét.
Mikor kész, belekeverjük a rumba áztatott mazsolát és hagyjuk kihülni.
Addig a Tante Fanny tésztát 10×10-es kockákra vágjuk.
Mikor az alma kihült, a kockára vágott tészta egyik felére rakunk egy evőkanálnyit, majd átlósan ráhajtjuk a tésztát.
Tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, kb 10 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.