Tésztához:
30 dkg liszt, 1 tojás, 2 dkg cukor, vagy egy kávéskanál édesítőszer, 1 evőkanál zsír, csípet szódabikarbóna, 3 evőkanál tejföl, csípet só.
TÖLTELÉKHEZ:
1 kg alma reszelve, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál citromlé, 15 dkg cukor, vagy 3 evőkanál édesítőszer.
HINTÉSHEZ:
2 evőkanál búzadara.
PISKÓTÁHOZ:
3 tojás, 3 evőkanál meleg víz, 4 pupos evőkanál finom liszt, 1 csipet szódabikarbóna.
Tepsi kenéshez 1 teáskanál zsír, és sütőpapírral kibélelve.
TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
A lisztet tálba öntjük,közepébe mélyedést készítünk és a hozzávalókkal simatésztát gyúrunk.
Majd lisztezett deszkán ki nyújtjuk egy 39x30 cm- res tepsimérethez.
Zsírral kikent sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük,kissé villával megszurkáljuk,meg szórjuk 1 evőkanál búzadarával.
Az alma tölteléket kifacsarjuk és egyenletesen elterítjük rajt.
Majd a maradék búzadarával megszórjuk,s félre tesszük.
A piskótához fel üssük a tojásokat hozzá adjuk a vízet,cukrot,vagy (édesítőszert,) és kézirobotgéppel felverjük,fehéredésig.
Majd a szódabikarbónás lisztet óvatosan elkeverjük,és az almára egyenletesen el símitjuk.
Előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
httph
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.