30 dkg liszt,15 dkg ráma,10 dkg cukor,2 kanál tejföl,1 csomag sütőpor,2 tojássárgája,1 csipet só.Töltelék:1 kg alma,ízlés szerint cukor,és fahéj.
Elkészítése:A tészta hozzávalót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk,és ketté vesszük.Egy tepsit kiolajozunk,és kilisztezünk.Kinyújtsuk a tésztát,és a tepsibe tesszük picit megszurkálhatjuk,hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát!Almát megpucoljuk,és lereszeljük utána ízlés szerint cukrot,és fahéjat adunk hozzá.Utána megpároljuk ez tartson 5-10 percig.Ráöntjük tölteléket a tepsiben lévő tésztára.Utána kinyújtsuk a másik tésztát,és a töltelékre tesszük.Picit megszurkáljuk,és sütőbe tesszük kb.180 fokra 20-25-percig.Ez mindenkinél más,és így a percet nem tudom pontosan!!Ha szép piros a teteje akkor jó!A töltelék variálható:túrós,mákos,meg
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.