Tészta:
35 dkg liszt
25 dkg margarin
2 evőkanál cukor
1 tojás+1 tojás sárgája
1/2 dl langyos tej
2 dkg élesztő
csipetnyi só
Töltelék:
1 kg alma
fahéj
cukor ízlés szerint
2-3 evőkanál zsemlyemorzsa
Egy ősrégi rebarbaralepény receptjét alakítottam át a meggyes és az almás pite készítéséhez is.Nagyon bevált,minden gyümölcsöshöz ezt használom!
A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt,majd a tészta anyagait összemérjük,és összedolgozzuk.Két cipót formálunk,és kinyújtjuk a tésztákat.Az egyik lapot a tepsibe helyezzük,majd rászórjuk a zsemlyemorzsát.Erre rátesszük a lereszelt,cukrozott,fahéjjal ízesített almát.Ha még leves maradt egy kissé,akkor a tetejére is szórunk egy kicsit a morzsából.Rátesszük a másik kinyújtott tésztalapot,és szépen eligazgatjuk.A tészta tetejét lekenem tojásfehérjével,és megszúrkálom villával .Előmelegített sütőben szép lassan sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.