40 dkg liszt
1 cs sütőpor
20 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
2 tojás
1-2 ek. tejföl
1 cs. vaníliás cukor
1 kg alma
5 dkg mazsola
2 kk. fahéj
1/2 citrom reszelt héja
10 dkg cukor
pár kanál keksz vagy zsemlemorzsa
1 tojássárga a kenéshez
A almát megpucolom, lereszelem, hozzáteszem a cukrot, fahéjat, citromhéjat, mazsolát és összemelegítem, de csak addig, amíg a cukor elolvad, nem főzöm. A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal vagy margarinnal, hozzáadom a cukrokat, a tojást és a tejfölt, összegyúrom. Hűtőben fél órát pihentetem. Zsírozott tepsibe nyújtom a tészta felét, megszórom morzsával, erre halmozom az almát. Kinyújtom a tészta másik felét is, befedem az vele a tölteléket, tojássárgával megkenem és sűrűn megszurkálom villával, hogy a gőz el tudjon távozni sütés közben. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm, kb. 25 perc alatt megsül.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.