Ez a recept nekem is megvan, így készítem én is ezt a szuper süteményt már évek óta:-)
Tésztához:
Töltelék:
Kenéshez: 1 tojásfehérje
Porcukor a tetejére.
tepsi méret 25*35 cm
Az almákat kicsumázzuk, meghámozzuk. Almareszelőn (nagy lyukú) lereszeljük. Állni hagyjuk, míg a tésztát elkészítjük.
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, tojást, tejfölt, és összedolgozzuk a tésztát – kicsit lágyabb lesz. Kettéosztjuk.
Az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk (közben lisztezzük kicsit, a nyújtófát is), a nyújtófa segítségével a tepsibe helyezzük. Megszórjuk zsemlemorzsával, őrölt dióval (tetszés szerint mással is lehet). A tésztára rakjuk a kinyomkodott reszelt almát, elosztjuk rajta egyenletesen. Ízlés szerint megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral. (Lehet még szórni rá darált diót.)
A másik tésztát is kinyújtjuk a tepsi méretére, rátesszük a töltelékre. Kicsit elegyengetjük, tenyérrel enyhén rányomjuk. Megkenjük a tojásfehérjével, és villával sűrűn megszurkáljuk a tészta tetejét. Előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Mikor langyosra hűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral. Teljes kihűlés után az oldalakat egyenesre vágjuk, és tetszés szerint kockákra, szeletekre vágjuk.
Megjegyzés: Természetesen a tölteléket meg lehet párolni, és úgy tenni a tésztára.
(Anyukám receptje)
Ez a recept nekem is megvan, így készítem én is ezt a szuper süteményt már évek óta:-)
Igen, sokféle van, nekem ez ízlik a legjobban. Nekem 55 éves, de mi is örököltük. :-)
Imádom az almást és szuper a recept!Nagyon ízlésesen van tálalva!
Gyonyoruszép, Terike! Az enyém is nagyon hasonló, viszont így nem tudom folvágni:)))) ehhez Te kellesz!
Anna! Kihűlés után a tepsiben, egy vékony pengéjű recés késsel szépen lehet szeletelni.
Szinte szóról-szóra ilyen az én receptem is, csak én mindig diót használok hozzá és a tetejére is teszek. Szuper ez a recept!
hasonló recept alapján nálunk is kedvenc
nagyon gusztusos,az én almásom is hasonló a tésztájába teszek egy almás joghurtot.Én Kaldeneker Gyuritól tanultam sajnos rám nem hagytak ilyen remek receptet!
Én is csak ajánlani tudom! Nagyon kulonleges íze van!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.