Almás sütemény.
Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg liszt, 25 dkg Rama margarin, 10 dkg zsír, 5 dkg porcukor, 2 tojás csipet só, 1 cs sütőpor, 1-2 evőkanál tejföl ha szükséges ).
A tészta hozzávalókat kidolgozom majd ketté veszem, egyiket a tepsibe nyújtom és egy fél marék búzadarával megszórom.
Töltelék: 3 kg alma, 1 csésze kristálycukor, fél csomag fahéj. Az almát lereszelem, jól kicsavarom a levétől és rá teszem egyenletesen a búzadarával megszórt tésztára. A cukorral és a fahéjjal megszórom és a másik tésztával az almát befedem. előmelegített sütőbe sütöm. A tetejét porcukorral szórom meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.