Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Almás süti

felvitel dátuma: 2012-05-15 13:29:32       mai nézettség: 1       nézettség: 4553
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • 5 db tojás
  • 50 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg darált dió v. mogyoró v. mandula
  • 50 dkg reszelt alma
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A Konyhaművész Pro Tálba beleütjük az egész tojásokat. Robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, tovább keverjük. Ezután szépen sorban adjuk hozzá a diót, lisztet, sütőport és a reszelt almát. Jól kikeverjük.

Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és úgy sütjük, mint a piskótát.

Mikor megsült, kiborítjuk a tepsiből.

Tehetünk a még forró tésztára cukor vagy citrom mázat, vagy ha a tészta kihűlt, csoki mázzal is bevonhatjuk.

Amennyiben nincs időnk vagy kedvünk elég, ha a tetejét porcukrozzuk, és kockára vágva kínáljuk.

Csoki máz

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg kakaó
  • ½ dl víz
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:

A cukrot a kakaóporral jól elkeverjük az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Hozzáadjuk a vizet és sűrűre főzzük.

Tűzről levéve a vajat hozzákeverjük, és a tésztára öntjük.

Cukormáz

Hozzávalók:

  • 1 tojásfehérje
  • kb. 12 dkg porcukor

Elkészítés:

A tojásfehérjét kissé felverjük egy kisebb TW Keverő Tálkában, hozzáadjuk a porcukrot, s alaposan kikeverjük.(A tojásfehérje nagyságától függően a cukor mennyiségét növelhetjük, akár 20 dkg is lehet.)
Nem habot készítünk belőle, állaga sűrű massza legyen! Krémharmónikába töltjük és a legkisebb lyukú mintázóval díszítjük a csoki mázat.
 

Citrommáz

Hozzávalók:

  • 30 deka porcukor,
  • 1 citrom leve,
  • 1-2 evőkanál víz.

Elkészítés:

A cukrot a citromlével meg a vízzel addig keverjük egy kisebb TW Keverő Tálban, amíg az egész teljesen sima, fényes, sűrűn folyó lesz. Ezután már kenhetjük is a tésztára. A sűrűséget a víz mennyiségével szabályozhatjuk. Ha színes mázat szeretnénk, akkor a víz helyett rumot, vagy valamilyen befőtt levét használjuk. Pl. meggybefőtt.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Konyhaművész Pro Tál
  • Mesterfogás Szilikon Keverő
  • Mesterszakács Nyeles Főzőedény
  • Kisebb TW Keverőtál
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 nóri 2012 május 15

Na ezt elmentettem, és meg is még ma sütöm! :)

0/10 Marcsi64 2012 május 15

Jó étvágyat hozzá.

0/10 Gál Éva 2012 május 15

Sok szeretettel udvozollek. Rengeteg emailt kaptam toled, de mivel a fozés nem az erosségem, így túlságosan nem foglalkoztam a receptekkel. Most viszont egy elég komoly problémám adódott. Nagyon magas cukorszintet állapítottak meg nálam és szigorú diétára fogott az orvos. Szeretném megkérdezni, vannak a tarsolyodban olyan receptek is, amelyeket cukros betegek is nyugodtan elkészíthetnek és ehetnek? Hálás lennék! Gál Éva eva.bullova@gmail.com, skype: evagalova

0/10 Marcsi64 2012 május 17

Éva Kedves. Tőlem e-mailt?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.