Tészta: 25 dkg liszt, 12 evőkanál olvasztott margarin, 6 evőkanál hideg víz, 1 csipet só
Töltelék: 2 db nagy alma, citromlé, cukor, fahéj, vanília pudingpor(főzős)
A sütéshez olaj
Az egyik almát lereszeljük, a másikat apró kockákra vágjuk és meglocsoljuk citromlével. Becukrozzuk, megszórjuk fahéjjal és állni hagyjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félretesszük pihenni.
Az alma levét felfogjuk és ha nincs annyi, vízzel 3 dl-re kiegészítjük. Ezután belekeverjük a pudingport és megfőzzük.
Ha felforrt lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az almát is. Pár percre visszatesszük főni, majd ha újra felforr elzárjuk és hűlni hagyjuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és 8 db 15x15-ös négyzet formára daraboljuk. A kihűlt tölteléket a tészta darabok egyik felére halmozzuk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk szorosan lenyomkodjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd ha az olaj jó forró megsütjük benne a táskákat. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül, inkább többször fordítsuk meg nehogy valamelyik oldala odakapjon. Mivel a tészta vékony, a töltelék pedig már főtt pár perc sütés is elég. Papírtörlővel leitatjuk a felesleges olajat és melegen fogyasztjuk. Vigyázat! A töltelék sokáig forró marad!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.