Az alapanyag friss Tante Fanny tészta, ( Friss édes linzertészta)
Töltelék:
a töltelékhez: 1 kiló savanykás alma, 5 deka mazsola, 10 deka cukor, fahéj, egy kevés mandula; tojás a kenéshez,
Elkészírése:
A tésztát négyszögletűre nyújtva olyan 36 x 24 cm és az elkészített töltelékkel megtöltöm, feltekerem, és sütőpapírral bélel tepsibe teszem. Tojással lekenem a tetejét előmelegítet sütőben sütöm kb 35 -40 percig
Töltelék:
A töltelékhez meghámozzuk és lereszeljük az almát, ha kemény, akkor előzőleg a cukorral egy kicsit megpároljuk, majd hozzáadjuk a mazsolát, fahéj, citromhéjat, a hosszába vágott mandulát, és rákenjük a tésztára.
Kicsit több lett a töltelék benne attól még nagyon finom. Legközelebb elég lesz 70 dkg alma a töltelékhez!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.